Website als steun voor Nordfriesland, 06-01-2007 (A-LC)

LEEUWARDEN - Een nieuwe Duitstalige website moet de strijd tegen de opheffing van het district Nordfriesland in de Duitse deelstaat Schelswig-Holsein aanwakkere. De initiatiefnemers hopen dat de site www.wir-sind-nordfriesland.de een grote volksbeweging op gang brengt. Verschillende inwoners van Leeuwarden en andere strijders voor het Fries uit onze provincie hebben de online-petitie op de site al ondertekend. Eerder al sprak de Friisk Foriining zich uit tegen de herindeling van districten, die er in 2010 toe moeten leiden dat Schleswig-Holstein nog maar vier grote districten telt. Volgens de tegenstanders van dit voorstel is Nordfriesland nu al groot genoeg. De thuisbasis Nordfriesland moet volgens de Friese bevolking ter plekke zeker blijven bestaan om de eigen taal en cultuur te waarborgen.

De Groep fan Auwerk roept Friezen in onze provincie op het protest op de site te ondertekenen. Eerder al verenigden tegenstanders in het district Dithmarschen zich. Binnen zes weken werden 32.000 handtekeningen opgehaald.

Boarne: Leeuwarder Courant, 06-01-2007

FFU: Sjoch ek by ‘Poadium’: 04-01-2007 (P), Wir sind NordFriesland!!  Wy binne NoardFriezen!! en by ‘Aktueel’: 06-01-2007 (A), Eftrije: Fryslân moat Nordfriesland stypje.

<< Werom nei 'Aktueel 2007'