Canon is te Hollands, zegt Onderwijsraad, 07-03-2007 (A-FD)

Amsterdam - Scholieren moeten meer te weten komen over de achtergrond van Nederlanders van buitenlandse komaf. Daarom moet in de canon voor het onderwijs waarin staat wat iedere scholier moeten [moet] weten, meer aandacht komen voor migranten.

Das staat in een advies van de Onderwijsraad dat dinsdag is overhandigd aan staatssecretaris Van Bijsterveldt (Onderwijs). In de vijftig onderwerpen uit de canon die vorig jaar is gepresenteerd, komen immigratie en de multiculturele samenleving hier en daar wel aan de orde, maar het verleden van onder meer Indische, Surinaamse en Marokkaanse migranten moet ook een plaats krijgen in het (geschiedenis)onderwijs, stelt de Onderwijsraad.

Boarne: Friesch Dagblad, 07-03-2007

Neiskrift FFU:
Alwer gjin wurd fan de Onderwijsraad oer it plak fan de Friezen en de Fryslannen yn de steatsnasjonale kanon. De Onderwijsraad hat allinnich each foar allochtoane en net foar autochtoane minderheden lykas de Fryske. It is dus goed dat der in FFU is, om op te kommen foar de rjochten fan de Fryske taal en kultuer en it Fryske folk. Sjoch ek by ‘Brieven útgien 2007’: 26-03-2007 -> Canon van Nederland: Bystelling steatsnasjonale Kanon. Jo kinne ús dêrby stypje (€ 10 jiers; 2007).

<< Werom nei 'Aktueel 2007'