Dvd moet pabo-student laten stoeien met Fries, 04-04-2007 (A-LC)

LEEUWARDEN - Studenten van de Friese pabo’s kunnen sinds gisteren met een dvd aan de slag om programma’s te maken voor de lessen Fries op de basisschool. Ook in het kader van nascholing voor onderwijzers is de dvd ‘Frysk oan bod op ’e pabû’ goed te gebruiken, menen de makers.

De pabo’s van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) en de Christelijke Hogeschool Nederland (CHN) werkten hierin nauw samen met het SLO, het nationaal expertisecentrum voor leerplanontwikkeling in Enschede.

Het SLO maakte eerder het leerplan ‘Frysk oan bod’. De dvd is een volgend stapje in dit project, stelde Harry Paus van het SLO gisteren bij de presentatie in het provinciehuis. “Studenten krijgen hiermee materiaal aangereikt om een eigentijds aanbod van het Fries te verzorgen.”

De dvd biedt een mix van theorie en praktijk, die voor een stevig deel in de vorm van korte reportages en interviews worden toegelicht. Zaken als het taalbeleid van de provincie, de rol van de Inspectie van het Onderwijs en ook praktische ideeën voor leuke lessen krijgen aandacht.

Deze dvd komt op een juist moment, reageerde gedeputeerde Bertus Mulder. Want op allerlei gebieden is er nu veel aandacht voor het Fries. En het onderwijs heeft een sleutelrol. “Dit is in geweldige boustien.”

Boarne: Leeuwarder Courant, 04-04-2007

<< Werom nei 'Aktueel 2007'