Fries aan NHL wordt masteropleiding, 09-09-2007 (A-FD)

Leeuwarden – De Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) gaat een masteropleiding Fries aanbieden. De Leeuwarder hbo-instelling heeft daar kortgeleden toestemming voor gekregen.

Studenten die aan de hogeschool een bachelordiploma halen als docent Fries, kunnen voortaan doorgaan voor de mastertitel. Daarmee zijn ze niet alleen bevoegd om in het basisonderwijs, beroepsonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs les te geven, maar mogen ze ook in de bovenbouw voor de klas staan. De NHL is de eerste hogeschool die een mastertraject voor de lerarenopleiding Fries aanbiedt. In totaal heeft de hogeschool tien masters.

Gisteren werd het hogeschooljaar aan de Leeuwarder hbo-instelling geopend. Met een ‘Strategisch plan 2008-2011’ wil de hogeschool zich profileren als een ‘regional university of applied sciences’. De NHL denkt alleen door te groeien de positie in de regio te kunnen versterken. De hogeschool wil de samenwerking met Friese bedrijven en instellingen uitbreiden en het aantal lectoraten vergroten.

Boarne: Friesch Dagblad, 09-09-2007

<< Werom nei 'Aktueel 2007'