Naam ‘Fryslân’ valt beter buiten Friesland, 10-04-2008 (A-LC)

SNEEK - Friezen hebben er veelal zelf wat twijfels bij. Maar elders in het land, en zeker in België en Duitsland, vinden ze de naam maar wat leuk: Fryslân. “Het klinkt mooier en warmer dan Friesland, vernemen wij”, zegt Freerk Pasveer. Hij is als marketing- en communicatieadviseur betrokken bij de promotiecampagne voor de Friese watersport.

De slogan ‘Hou je van water, dan kom je naar Fryslân’, sinds vorig jaar te horen en te zien in uiteenlopende reclame-uitingen in binnen- en buitenland, doet het volgens Pasveer goed. Niet in het minst door de Friestalige variant van de provincienaam. “Die houden we er voorlopig dan ook in”, liet hij de watersportondernemers verenigd in de promoclub Varen in Friesland gisteravond in Sneek enthousiast weten. […]

Boarne: Leeuwarder Courant, 10-04-2008

FFU: Soe soks ek net in oantrún wêze moatte foar de Ljouwerter Krante om yn syn kolommen tenei ek net it offisjele Fryslân te brûken ynstee fan it ferfrjemdzjende, offisjeuze, Hollânske Friesland?It Friesch Dagblad jout fandatoangeande al tiden it goede  foarbyld.

<< Werom nei 'Aktueel 2008'